Helec's Kennel

Blogginlägg

Underbara Ludde!!!

Jag är ju så inställd numera på att de är öppenträning på HallåHund på fredagar så jag åkte självklart dit även i fredags.
Till vilken nytta då..............................................de va ju liksom allhelgonahelg, så de va ingen träning.

Ludde blev lite fundersam när jag åkte därifrån utan att han fått vara inne o tränat. Han VILL ju så mycket detta. Han hoppar o tjoar o låter, bara jag tar på mig träningsvästen.
Själv kände jag lite abstinens, jag hade ju laddat o förberett mig o planerat för att få komma till hallen o träna. Samt sitta där o tjöta lite med de andra, medans Ludde haft en paus i träningen.

Men som sagt de blev inget med de

Jag har ju försökt flera gånger de senaste att träna hemma, på vår gårdsplan. Men nädu, säger min lilla rödtott. HÄR ska jag inte träna, här är jag hemma o ska inte jobba, så är de med de!!!

Men så föll de sig att jag behövde åka ett ärende idag. Då självklart tar jag med mig min goa kille. O även om jag inte tagit på mig min väst, så vet han likväl att de ska bli träning. För han va ensam i bilen o han kände säkert doften av korven som jag gjort i ordning som godis

Nu ville jag hitta ett ställe som var lugnt, men ändå folk runtomkring, även att hundar gått där men ingen trafik i närheten. Japp, jag kom på vart allt de uppfylls. Tjolöholm. Så jag åker dit. Väl där så tar jag en sväng för att rasta honom först. Men sedan på en gräsplan (eller de va synd att kalla de för gräsplan, för de gick nästan att spela vattenpolo där  ) skulle jag träna några moment.

Orsaken för varför jag vill ha nya ställen att träna på o olika miljöer är ju för att han inte ska vänja sig vid att de är bara i hallen som han ska vara lydig o träna. Jag vill att han vänjer sig att vara skärpt på ett ställe han aldrig varit på förut. Jo, vi har varit där förut, men inte för att träna.
Jag fick ett samtal medan jag var ute o rastade honom och självklart lämnade han lite efter sig just när jag går o pratar, så vi fick helt enkelt stanna o jag prata färdigt för att plocka upp efter honom. Något jag märkte då va hur otålig han är. Jo, jag har märkt de förut, men de slog mig med mer eftertanke idag.

Så något den här herren behöver är nog faktiskt passivitetsträning. Inte bara vila efter eller mitt i ett pass med träning. Utan lära sig att vänta o ta de lugnt även FÖRE träning. De kan bli mer utmanande för mig att stå ut med att höra, än jobbigt för honom att inte få börja träna

Jag vet inte hur många gånger jag sagt detta, o jag kommer säga de fler gånger. Jag är så himla gla o stolt över min goa Ludde. För trots att han inte tränat där förut, så va han superbra. De va en mycket givande träning. Till nästa gång, kanske jag ska planera de bättre o kanske få med någon mer. För de är inte mycket idé att träna platsläggande själv, eller tandvisning

Ja, de blir till att ta upp i vår träningsgrupp. Ska bara komma ihåg o frågaPassiv träning


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star