Helec's Kennel

Blogginlägg

Dagen D

Så var vi vid den där dagen som jag fruktat länge. Men får ändå säga att jag känner ju att vi gör rätt. HAN "säger" att vi gör rätt också. Han "pratar" med mig genom sin blick och sitt uppförande. Bara jag säger Tyzon i tanken, så tittar han på mig med bedjande ögon. Ibland har han sorg i blicken o ibland gnista, gnista för att han samtycker och typ att vi inte ska vara ledsna.

-Jag kommer få de bra matte. Jag har kompisar som väntar på mig o jag ska få träffa min "mamma" sahmira (Mim, ursäkte om jag inte stavat rätt, men de har ingen betydelse här tycker jag) och så har jag min kompis Ragge där också.

Som ni kunde läsa häromdagen så besökte jag Markus för att han skulle få chansen att säga farväl till honom. Men de föll sig också att jag åkte till Kungsbacka i förrgår. Då var jag ju bara tvungen att åka till min pappa också, så även han fick ta farväl av Tyzon. Och de var SÅ värdefullt för min pappa, han blev mycket tacksam för att vi åkte in till honom. Och det var ett jobbigt farväl för min pappa, han verkligen ÄLSKAR Tyzon. Han gillar många djur, men Tyzon har alltid varit speciell för pappa, så de var någon tår som rann längs med hans kind.

Igår åkte jag ju till Dalsland för att titta på hanar till Bea. Men så ville jag inte lämna Tyzon kvar hemma. Okej, L-E kom hem tidigare för att ta hand om de andra hundarna, så dem va inte ensamna länge. Men jag vet ju att är Tyzon kvar hemma när vi åker, så går han bärsäkrargång hemma. Trots värk o smärta så hoppar han över grindar o går i trapporna. O då river han ner allt han kan. De har sällan med mat att göra, utan en protest för att han inte får åka med. Och jag ville inte ha ett sådant sista minne utav honom, att jag var irriterad o sur på honom. O han gillar att åka bil. Han står bakom bilen innan jag ens hunnit av altanen. Sedan rätt in i bilen o de första han gör är att dricka vatten.

De spelar ingen roll hur mycket vatten han druckit förut, han SKA dricka direkt när han hoppat in. Sedan så fort man vrider om nyckeln till bilen, så säger de DUNK i hela bilen, för då lägger han sig ner, o han reser sig inte förrän man är framme. Lustigt nog reser han sig inte när man stannar för rödljus men han reser sig upp innan man stänger av bilen när man är framme. Jaja, de är väl inte meningen att man ska förstå de.

Nu ska vi som sagt iväg idag och låta honom gå vidare. De blir jag och L-E som åker. Jag kommer vara med honom hela tiden tills hans sista andetag. Vi kommer gråta och sörja honom otroligt. Men jag ska ha hem honom igen. Han har redan sin plats i trädgården. Inte där jag trodde från början, utan jag har valt en annan plats nu.

Du är fortfarande med mig min älskade, underbara, fantastiska och ibland billiga Tyzon. Men R.I.P TyzonJag o Tyzon


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star