Helec's Kennel

Blogginlägg

Linjer begravda :-(

Vem har påstått att de här med avel och uppfödning är lätt

Nu har jag precis ringt och avbokat tiden för Luddes ultraljud. De är väl aldrig fel att göra ultraljud på en cavalier som har blåsljud. Men i detta tidiga skedet så känns de lite onödigt, eller kanske inte onödigt, men iaf inte nödvändigt. De är bättre att göra de längre fram när han kanske behöver medicineras. Men de förhoppningsvis tar flera år tills dess. Vet ju också att får bara hunden medicin i rätt tid så kan dom ändå bli riktigt gamla. Hört om cavalierer som blivit 15 år med blåsljud

Att jag tog detta beslut hänger ju på två saker som jag skrev om igår, dels Luddes pappa men även veterinären som kollade honom. Men igår blev de liksom spiken i kistan för Ludde och hans avkommor.

När valpspekulanter pratar med mig om mitt avelsarbete så talar jag ju om hur och vad jag kollar på, vad som är viktigt för mig (nu vet jag att de är många som gör exakt likadant och kollar på än mer saker än mig). Men så långt som mina erfarenheter har tagit mig, så de första jag kollar inför en ev parning så är de hjärtat på hundarna bakåt i leden. Och med de i åtanke så kan jag inte fortsätta på Luddes linjer när jag har högre krav på de hanar jag tittar på när mina tikar ska paras.

Ludde är ju min första hund som jag sparade för avel, så vad ska man säga. Tja att jag har fått mer erfarenhet med att avla och föda upp cavalierer. Mitt motto lyder ju: Inget ont utan att de har något gott med sig.
Dock har inte de goda med detta visat sig än. Men jag är övertygad om att de kommer göra de.Inget ont utan att de har något gott med sig


1 kommentarer

Namn: Helena R
Tidpunkt: 2014-03-19 14:16
Hej Helena, ville bara meddela att tyvärr har Luddes bror, Oscar, också blåsljud på hjärtat. Det upptäcktes för drygt ett år sedan och vi har gjort ultraljud Tråkigt är det. Men han mår bra som vanligt, och än är det inte dags för mediciner enl veterinären!

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star