Helec's Kennel

Blogginlägg

Nu är det igång!!!

Tänk vad dåligt insatt man kan vara ibland. Eller kanske inte dåligt insatt, utan oerfaren i många situationer. Ofta kommer man ju in i en helt ny värld som varit främmande hitills.

Igår skickade jag iväg mailet till SKK för att göra en överklagan på resultatet efter Luddes hjälrtkontroll. Innan jag skickade iväg det fick jag hjälp med formuleringen av en som redan gjort en överklagan. Hon tyckte de såg riktigt bra ut. Så glad i hågen och en otrolig nervositet och även en oändlig väntan förberedde jag mig på.

Men ops, jag fick svar från SKK redan idag, nu på morgonen. Med en beskrivning hur jag behöver gå till väga. Lite förbryllad blev jag ju, för där står det följande: 

Hej Helena.

För att få ett hjärtultraljud gjort så får du höra av dig till något av de större djursjukhusen/kliniker som möjligen har en ultraljudsapparat och en utbildad veterinär för att göra en sådan undersökning.

 Men för att eventuellt få bort den avelsspärr som nu är satt på honom och hans avkommor så måste du göra en överklagan. Hur du gör det kan du se nedan. Du kommer att bli anvisad till en veterinär av SKK, Svenska Kennelklubben som du får åka till för en ny undersökning. Blir din hund då frikänd så släpps avelsspärrarna och resultatet med blåsljud tas bort från SKK Hunddata.

Hjärtundersökningar

Om en hund vid kardiologisk undersökning befunnits ha blåsljud, kvarstår undersökningsresultatet i SKKs register till dess ett formellt överklagande gjorts och hunden vid den nya undersökningen befunnits ha hjärtstatus utan anmärkning. Överklagandet skall ske skriftligen till SKKs Avdelning för avel och hälsa. Den nya undersökningen skall utföras av en av SKK anvisad veterinär, vilken före undersökningen skall informeras om att undersökningen avser överklagande av tidigare diagnos.

Ja, jag har SKRIVIT och jag har skickat de till Avdelningen för avel och hälsa. Men då menar dem väl att dem ska ha de med snigelpost. Sedan är de fritt för mig att göra en ny kontroll med ultraljud men för att det ska bli godkänt och avelsspärren ska tas bort av SKK så måste jag göra om kontrollen av en veterinär utsedd av SKK. 
Nu har jag fått namn på godkända veterinärer från den som hjälper mig och hoppas jag kan boka tid hos honom och att SKK kommer godkänna de, IFALL Ludde blir friad och avelsspärren släpps.

Ja, som sagt, de kommer ta sin tid detta. Men magkänslan säger att jag gör rätt, så jag kommer fortsätta denne process till nästa stegStart


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star