Helec's Kennel

Blogginlägg

Valuta för pengarna :-D

Okej för att jag ska åka iväg, men inte behöver jag växla några pengar
De är ju trots allt småland jag ska till, inte skåne hahaha

Men idag har jag varit på inofficiell utställning på Marks Brukshundklubb. Jag hade anmält både Candy och Ronja. När jag fick hem PM:et så är de bara 4:a cavalierer anmälda, varav jag då har två
De var ju inte utan att jag förstod att de blir skytteltrafik för mig i ringen. De är faktiskt första gången som jag går ur ringen med en hund för att direkt ta nästa för att gå in med. Tur att de föll sig på en inoff iaf. Fidde var ju med mig, så hon gjorde Ronja klar medans jag va inne med Candy. Underbara Fidde

Såhär löd Candys kritik:
5 månaders. mkt lovande valp. Fina proportioner. Bra päls och färg. Vackert uttycksfullt huvud. Bra över-och underlinje. Korrekt front. Goda vinklar. Parallell bak. Ngt marktrång (???) fram. Lätta vägvinnande steg. Trevlig, positiv valp.

Och detta hade domaren att säga om Ronja:
1 år. Bra storlek med utmärkta proportioner. Bra päls och färg. Utmärkt huvud och uttryck. Mkt bra över-och underlinje. Korrekt front. Välvinklad. Paralell. Lätta, vägvinnande steg från sidan.

Nu vet ju många att när jag går på inofficiella utställningar, så bryr jag mig inte om kritiken eller resultatet. Men likväl läser jag kritiken och tar åt mig av den. Många gånger är de godag yxskaft, men när den stämmer med vad domarna säger på officiell utställning så tar jag åt mig även på officiell.

När väl mina godingar varit inne så var Candy BIR-valp och Ronja BIR-unghund. Kan ju säga att jag blev något förbryllad när hon blir BIR-unghund. Ska hon inte gå mot öppenklasshundarna??? Men nä, här blev man BIR för varje klass. Ärligt talat tycker jag de var kanon. För i vanliga fall blir de ju bara en som går vidare utöver valpklass. Men nu fick fler gå i ringer vid fler tillfällen. Och som i mitt fall, och även många andras, så vill dem ju träna på inoff. Och idag var Ronja inne i ringen TRE gånger. Först för kvalité (konkuranns blev ingen), sedan BIG-unghund, där hon vann, BIG-1. Och sist BIS-final. Där åkte vi visserligen ut, men hade dem gjort som brukligt, låtit unghundar gå mot öppenklass, så hade de ju bara blivit en som gått i BIS-finalen.

Så ifall någon undrar över ifall man ska anmäla till deras utställning eller ej så rekomenderar jag att inte tveka. Inte nog med de så var de mycket fint och generöst prisbord. ALLA som placerade sig i BIG-final fick priser. Alltså varje valp, varje unghund och varje öppenklasshund. Och sedan självklart även alla som placerade sig i BIS-finalerna fick fina priser.

Så för de 180.- (har jag för mig de kostade iaf) så fick vi verkligen valuta för pengarna, dels antal gånger i ringen men även saker med oss hem. Och Fidde som deltog i Barn med hund fick också med sig priser hem. Inte bara en rosett, utan även ett presentkort. Ni kan ju bara gissa ifall hon vill åka tillbaka ditValuta för pengarna


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star