Helec's Kennel

Blogginlägg

Nöjda djur :-D

Nu dem senaste dagarna så har de hänt ganska mycket ute hos hönsen. Några har bytt boxar med varandra, de har blivit några fler av vissa raser, vaktlarna har fått en egen bur, som vi byggde om, så dem får två våninger. Dessutom fick vi bytt spån i några boxar (så långt spånet räckte) och där de saknades sittpinnar ordnade vi också till.

Men hur vet man att höns är nöjda. Tja, de jag går på är ifall de är "tysta" och värper bra. Och de gör dem

Hulda som jag är så glad över fick några maranägg att ruva på och de gjorde hon med glädje. Glädjen för mig blev dock kortvarig, då de inte blev ett enda ägg som kläcktes. Men de kanske var lite tur ändå. För jag vill bara ha maraner av en speciell färg och EFTER jag köpt äggen hörde jag att han har alla sina maraner blandade. Så sorgen var inte så stor ändå. Men hålet i plånboken blev stort, för de kostar att köpa avelsägg

Men de tar ju ett tag efter en höna legat på ägg tills den börjar värpa igen, även om hon inte fick några kycklingar. Och efter att Hulda fick en ny box igår så har hon börjat värpa igen, idag kom första ägget. Hon "pratar" även med mig när jag kommer in och kollar hur de är med henne. Igår medans vi gjorde ordning hennes nya box så var hon ute på gården, något hon inte varit på länge. Men hon var så nöjd, hon la sig i jorden o "badade".

De var som jag sa till Fidde, när hönsen lägger sig i jorden och skvätter upp lös jord, då tvättar dem sig, men vad händer om vi gör desamma???
Svaret lät inte dröja på sig: Vi blir smutsiga

Tänk så olika de kan vara.Nöjda höns


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star