Helec's Kennel

Blogginlägg

Upp på hästen igen!!!

Nu har jag snart bott här hos L-E i 20 år. Oj, va tiden har gått fort, men samtidigt känns de som att jag alltid bott här
Jag kommer ihåg när jag tänkte tillbaka efter jag bott här i tre år, att: är de inte mer, de känns som att jag bott här mycket längre. NU har jag bott här mycket längre

Naturligtvis har de hänt mycket sedan jag flyttade hit. Jag har varit arbetslös, jag har haft arbete hit o dit, gått arbetslös igen, gått kurser via arbetsförmedlingen och djur har kommit o gått här. Något mer har ju hänt på 20 år, men de tar för lång tid att ta upp här och de är inte de jag är ute efter i detta inlägget.

Som många av er läst så har jag ju odlat en hel del detta året. Jag har ju odlat innan, gjort kryddträdgård (som växte igen) haft köksträdgård (som växte igen). Men så hände de en stor förändring förra året. Via omvägar fick jag stor hjälp med att göra hela trädgårdslandet. Så nu är där odlingslådor utav pallkragar och betongplattor emellan.

Sedan har jag gjort klätterställningar till de som ska växa på höjden och jag har blandat i sand eller annat för att de ska passa de jag ska sätta/så där. Använde mitt egna hönsgödsel eller gräsklipp för att gödsla.

Nu har jag även skördat mycket av de jag satte. Och jag trodde inte de skulle bli så mycket av vissa saker, samtidigt som de blev långt mycket mindre av andra saker. Dessutom har jag skördat några saker för sent, så antingen har de torkat (trots att jag vattnat varje dag när de var så torrt) eller så har de vuxit sig så stort så skalet sprukit o smakar träigt.

Så även om jag (i omgångar) odlat o tagit hand om trädgården förr, så får jag räkna detta som ett läroår. Till nästa år vet jag vad jag behöver så mer utav, vad jag behöver så mindre utav, var jag ska så vad osv osv. Okej, man blir inte vetenskapsman på bara ett år, och även om jag skördat långt mycket mer i år än jag någonsin gjort här, så kommer jag få ut än mer nästa år.

Förra året så gjorde jag ett försök med att så morötter och lite annat roligt redan på hösten. Men de sådde jag alldeles för tidigt. Men jag ger mig inte, jag kommer göra ett nytt försök nu till hösten igen, för jag lärde ju mig vad jag gjorde för fel och hoppas jag kommer lyckas denna gången

För vad är de man brukar säga. Man ska upp på hästryggen så snabbt som möjligt efter man fallit avLäroår


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star