Helec's Kennel

Blogginlägg

Snabba ryck!!!

Snacka om att man har mycket att lära när de gäller hundar

De är väl en orsak till varför jag håller på med de också. För varje hund man har o för varje händelse så lär man sig alltid något. Den som håller på att lära mig nya saker nu är ju, utan att underdriva, min kära lilla Trixa. Jag har ju skrivit tidigare att de är en utmaning för mig att träna henne, för att hon levt ett sådant liv som hon gjort, innan jag köpte henne. Och som jag även skrev då, så är de ett läge som jag gillar.

Tyvärr får jag erkänna att träningen med henne har liksom legat på is ett tag. Bara rusat iväg o tänkt att, nä jag hinner inte ha med henne idag för att träna. Eller inte varit på humör för att träna henne. Mina hundar brukar ju vara ganska lyhörda på hur mitt humör är, o Trixa är inget undantag.

Sedan är de ju många andra faktorer som spelar in om jag kan ha med henne eller ej. Hur länge bilen kommer stå stilla, vilket väder de är, eller vart jag ska. När de gäller Trixa så måste vi åka iväg och vara på plats en lång tid innan träffen eller veterinärsbesöket är. Så de är ett otroligt planerande när hon ska med.

Som ni också vet så började hon ju att löpa i söndags. De va ju mycket välkommet, då jag ska para henne. Hane är utsedd och ägaren meddelad att hon börjat. Jag räknade dagarna och beräknade att de kan bli aktuellt med parning kanske fredag, lördag nästa vecka. Men de är ju inte säkert att hunden tycker de, har jag märkt.

För redan efter tre dagar så började Ludde intressera sig av henne. Jaja, tänkte jag, de är väl för att Trixa löper för första gången för Ludde. Jag har stenkoll på båda hundarna. Skulle jag gå iväg ut eller bara för att tex hämta en penna, så får Ludde aldrig vara med en löptik oavsett i vilket stadie tiken än är i. När de andra tikarna löper så är de absolut inga problem att ha alla tillsammans så länge de är i förlöp. Men nu blev jag något förbryllad. För inte nog med att Ludde är intresserad av Trixa, så bjuder hon in honom och på fjärde dagen lägger hon undan svansen

Jag kontaktar hanhundsägaren, jag ställer frågor på facebook, jag ringer veterinär. Ja, vad gör jag inte. Jo, jag tar isär Trixa o Ludde också, nu får de INTE var i samma rum. De är inte ens på samma våning och de är TVÅ grindar emellan dem. De får under ingan omständigheter komma samman nu.

Tidigare i veckan beställde jag stickor som man kan kolla när tiken är redo. Dem kom igår, men redan på onsdags fick jag stickor av en annan, om de jag beställt inte skulle komma före helgen. De tackar jag otroligt mycket för

Nu visade de sig att man skulle använda de där stickorna redan dag ett, för att ha de som referens, men de hann jag ju inte göra. Jag använde en sticka på torsdagen och de visade utslag
Då är hon alltså bara på dag fyra. Jag använde en sticka även på fredag morgon. Ja, den visade än mer utslag??? Jag har ju bara hört fördelar med de här stickorna så jag har egentligen ingen orsak till oro. Men likväl litar jag inte på mig själv. Jag kan ju inte göra rätt när de visar som de gör. Jag överanalyserar stickan osv osv. Men jag ringer hanhundsägaren igen.

Då bestämmer jag mig för att åka iväg för att göra ett utstryk. De är ju trots allt fredag o då lär jag inte få svar på ett progesteronprov förrän på måndag. Och då kan de ju vara för sent. I min blockering så får jag fråga hanhundsägaren vart jag ska vända mig. Den veterinär jag vill ha jobbar inte fredagar. Hon tipsar mig om ett ställe som är duktiga på att avläsa ett utstryk.

Jag ringer o bokar tid. Åker dit lång tid innan för att vänja Trixa. Går in o förklarar vad jag håller på med, med henne
Sätter mig i väntrummet (som är tomt som tur är). Frågar om de finns ett rum som jag kan få gå in i om hon skulle balla ur. Jodå, inga problem. Sitter där o lugnar henne o jobbar med henne. De går jättebra, tills de kommer in en annan hund. Då blev hon som förbytt
De va bara till att ta henne under armen och gå in i rummet. Där blir hon lugnare iaf, men kämpar fortfarande med att ta in situationen.

Men innan den hunden kom in så frågade personalen om jag inte ville göra ett progesteronprov istället. Tja, jo de är ju säkrare, men hinner jag få svar på de idag? Hon kontaktar lab och ger mig lugnande besked att de är inga problem. När vi har svar så ringer vi dig. Så då blir de så istället.

När de ringer så visade de sig att värdet ligger på 8,49. Kom nu ihåg att nu är hon på dygn fem. Så hon rekommenderade mig att kontakta hanhundsägaren o prova redan på söndag, allra senast på måndag. Och ev. göra ett nytt prov på måndag. Eftersom jag har de här stickorna som ger utslag på samma ämne som blodprovet, så kommer jag fortsätta använda dem o inte boka tid för provtagning denna gången iaf.

Och med tanke på att värdet dubblar sig för varje dag och hon ska vara på 30 på parningsdagen, då kommer de bli imorgon som vi testar första gången.

Så oavsett vad alla rekommenderar o säger att så "ska" de vara, så gör hundarna som de själva vill iafSnabba-ryck


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star