Helec's Kennel

Blogginlägg

Lägesrapport

Jag har jättesvårt att slita mig från att sitta och titta på hennes mage. Jag ser att pälsen rör sig fast att hon ligger helt stilla. Jag kan se där jag rakat henne att de rör på sig innanför. Ibland sträcker/sparkar hon på sina egna ben, för någon valp trycker på eller lever loppan.

Hon äter med väldigt god apptit fortfarande, tre gånger om dagen. Jag "tvingar" henne att gå mer än utanför altanen för att göra sina behov. Och de kan jag säga att när vi kommer in igen så ser hon nöjd och glad ut. Efter hon gjort ifrån sig så springer hon faktiskt lite ihop med Linus. 
Han tror dock att hon vill leka, så jag får be honom ta de lugnt 😐

Annars ligger hon mest o sover. Hon är ju mig trogen i alla lägen, men nu kan hon faktiskt sova så hårt att hon missar att jag kanske gått iväg upp på andra våning eller ut till hönsen o duvorna. De är på sin höjd vad jag lämnar henne ensam numera. L-E får handla och göra ärenden som jag brukar göra annars. För hon tycker de är jobbigt när jag åker iväg, trots att L-E är hemma. 

Då ligger hon innanför dörren och väntar på att jag kommer hem. Tar de (för henne) väldigt lång tid, så kan hon tänka sig gå upp till L-E en stund, men de brukar vara ganska kortvarigt, så går hon ner och lägger sig vid dörren igen eller i soffan i köket. Och jag längtar ihjäl mig de gånger jag måste åka iväg 😢

Vi hade ju gjort, vad vi tyckte, i ordning valphagen. Lagt in en tunn fäll som är lätt att bädda för henne och kompostgaller ovanför med filtar som täckte taket och sidorna. De är vad våra andra tikat villat ha. Jag visade Candy hagen, men hon såg obekväm ut och gick ut därifrån nästan på en gång. Jaja, tänkte jag, de är väl för tidigt för henne att bädda än så länge då.

Men så igår föll de sig att jag vek den ena filten som låg som tak åt sidan, då rusade hon in i hagen o började bädda på en gång. Och dessutom hörde jag henne i natt gå in och bädda. Så hon vill ha de öppet istället. 
Jaja, alla är vi olika 😃

Utöver att jag tittar och känner på henne, så ska jag få låna ett stetoskåp idag för att se om jag kan höra hur många små hjärtan som slår där inne. De blir första gången jag gör de. Men jag har fått väldigt bra hjälp med hur jag ska göra. Hon sa även att jag kommer sitta klistrad med stetoskåpet för att följa de små 💗

De finns ju de uppfödare som väljer att ta tempen på sina tikar när de är dräktiga. De säger jag inget om hur andra gör. De är helt upp till dem. De kan vara andra uppfödare som tycker att jag gör saker som dem aldrig skulle göra. Så är de. Det finns lika många sätt att sköta och ta hand om sina tikar som de finns uppfödare, och jag fördömmer ingen och jag vill ha samma respekt tillbaka.

Jag väljer att låta hunden sköta sin valpning med så lite störning som de bara går. Därför har jag valt att varken kontrollera tiken med ultraljud, röntgen eller ta tempen. Jag har varit hos en av mina mentorer, när de gäller hunderiet, som kände på Candy 25 dagar efter hon parades. Då va de hemma hos min mentor som Candy känner sedan tidigare, de va i deras vardagsrum i lugn o ro. 

Då kunde hon känna med hel säkerhet tre valpar och kanske en fjärde. Men som hon sa, de kan vara de dubbla. För hon känner bara på den ena kanalen, med andra ord de kan vara lika många i den andra kanalen. Och jag nöjde mig med att höra de. Mentorn själv vill vara så mild mot tiken som de bara går, så hon varken klämmer eller trycker mer än nödvändigt.

Fram tills nu tycker jag att tiden har gått långsamt, men de är nog inget mot vad jag kommer tycka nu när hon går in i sina två sista veckor. För hon är beräknad till den 14 oktober. Men jag hoppas o önskar av hela mitt hjärta att hon får tidigare. För hon har varit stor länge och självklart växer hon fortfarande. Hon tar fortfarande trappan både uppför o nerför med lätta steg. Men hon vill ha hjälp med att komma upp i min säng nu. De är ju klart ett högre steg än vad trapporna har 😧

Så när hon vill upp i sängen nu, så kommer hon till mitt huvud och slickar lite i mitt ansikte och gnyr så där tyst (för hon kan ju råka väcka mig) att hon vill upp. Då är de bara för matte att sätta sig upp och hjälpa henne. För hon ska känna sig bekväm och få som hon vill än mer nu än i vanliga fall 😉

 

En bild på hur hon ser ut idag. Kudden som ligger där tycker hon väldigt mycket om att antingen ha som hon har nu, eller så ligger hon halvvägs på den. Skulle Linus mot förmodan ha den så tar jag den faktiskt från honom så Candy kan ha den om hon vill 😍

20160930_134334


1 kommentarer

Namn: Vibeke
Tidpunkt: 2016-10-05 07:58
hoppas på många valpar😊


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star