Helec's Kennel

Blogginlägg

Häftigt uppvaknande

När de gäller att vakna på morgonen för mig, så är de ju ganska lugnt för mig. Jag har ofta en orolig natt genom att vakna några gånger per natt av olika orsaker. Ofta finns de ingen orsak alls utan jag vaknar bara och kan vara vaken i flera timmar. De är ganska vanligt att jag redan är vaken när L-E går upp. Då säger vi oftast inget till varandra, utan jag bara vinkar till honom och han vinkar tillbaka och då säger han godmorgon och frågar om jag är vaken och vill ha en kopp te eller om jag ska somna om.

Till iaf 99 av 100 gånger så säger jag att jag gärna tar en kopp te. Och trots att de har en uppiggande effekt så är de vanligt att jag somnar om och sover kanske de där timmarna som saknades under natten. Men de är ganska ofta att jag förblir vaken trots bristen på sömn. 

De är väldigt spännande att se hur hundarna reagerar eller agerar mot mig på morgonen. De har fått lära sig att man stör inte matte på morgonen vad som än händer. Man väcker inte matte genom att busa eller något annat. Vill de något medans L-E är hemma så är de honom de väcker eller så får de vackert vänta till matte är vaken 

Men vissa mornar är annorlunda mot de vanliga, idag va en sådan. L-E hade gått upp, de va knappt att jag registrerade de. Candy låg kvar hos mig. Jag vaknar av ett ryck och förfäran när jag hör att katterna har kommit i ett bråk någonstans i huset. De som skiljer från hur de brukar vara och idag va att de slutade inte trots att L-E försökte få slut på de. 

Så jag rusar upp och (för att vara mig) springer ner för trappan. Då har bråket slutat. Men jag va orolig att hundarna hade kommit emellan och L-E behövde hjälp med att kolla igenom dem. Så de första jag frågar är om de va ute och de va dem. Så då blir jag lugn och istället försöker få tag på katterna för att kolla till deras tillstånd. 

Som de brukar vara vid ett kattslagsmål så blir de ju tofsar lite här och där som släppt och så va de även i detta fallet. Men för övrigt verkar allt bra. Man är ju alltid orolig för att de skadat ögonen på varandra. Men denna gången märktes inget av de. De är väldigt ovanligt att våra katter kommer i ett sådant här bråk, vad jag minns så va de första gången som de va såhär intensivt. 

Och med de uppvaknandet och hur jag känner nu, så ska jag nog fortsätta där jag va innan katterna började bråka. Så med dessa ord säger jag godmorgon igen, eller godnatt för någon timme till 


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star