Helec's Kennel

Blogginlägg

Lita på tekniken!

HUR många kollar på klockan mer än en gång idag. Jag gör det och jag tror ärligt talat att fler gör det. Kan det verkligen stämma att klockan bara är, si och så. Det känns ju som att klockan är si eller så. Själv kollade jag på klockan klockan 5.05 första gången imorse. 

Det är ju helt klart för tidigt att gå upp tyckte jag. Hundarna gick av och an. Så fort antingen jag eller L-E rörde på oss så reagerade dem som att, ska vi gå ut nu. Men inget hände, så de la sig igen. Men så vände vi oss om kanske, då var det samma visa igen från hundarna. Ska vi gå ut nu???

Bara en stund efter att jag kollat på klockan så kände jag att jag behöver nog gå ner. Självklart fick jag med mig tjejerna och de gick ut och jag gick dit jag behövde. 

Ett tag efter det gick L-E upp och sa när han skulle gå ner: Är du redan vaken. 
Tyckte ju att jag vaknade något för tidigt för att vara normalt. Men L-E gör en kopp te till mig och kaffe till sig själv. 

Men så slog det mig helt plötsligt. Vi har ju en extra timme idag. Klockan är ju omställd sedan igår. Numera kan man ju inte säga att vi ställer om klockan, för alla klockor (förutom de analoga) ställs ju om automatiskt. Datorn, plattan, telefonen osv osv. 

Meeeeen för att vara på säkra sidan att alla verkligen har ställt om sig, så känner jag mig inte lugn förrän jag kollat på alla klockor. Tex, har tv:en samma tid som min telefon, har min dator samma tid som plattan osv osv. Jo, det har dem. Okej, då får jag ett annat problem. Har ALLA klockor ställt om sig, eller är alla fel???

Det finns bara ett sätt att ta reda på det. Kolla på de analoga eller de som inte ställer om sig automatiskt. För jag har inte ställt om dem. Men då får jag ett nytt dilemma. Har L-E ställt om dem utan att säga det? Då vet jag ju absolut inte vilken klocka som är rätt eller vad tiden är. 

Så detta med att detta kan bli sista gången vi ställer om våra klockor ser jag fram emot. Slippa detta kollande och ändrande två gånger om året. Tänka på det när man planerar saker på söndagen efter en omställning. Missa en timme på våren och känna pressen att gå upp en timme tidigare för att inte bli för sen. Eller bara sitta och vänta på att klockan ska gå på hösten för att vi haft en timme längre natt. 

Som jag skojade om det till L-E. Jag ser gärna att vi behåller tidsomställningen, men att vi stället tillbaka klockan på både vår och höst. Det skulle väl se ut det 

Men för att inte gå miste om denna extra timme idag, så ska jag sätta igång med dagens göromål. Vi väntar besök av en valpintressent. Det förekommer ganska tätt numera kan jag meddela. Kan även säga att jag lider faktiskt med de som är ute efter cavalierer för tillfället. Efterfrågan är lika stor som det varit dem senaste åren, men registrerade valpar har gått ner dramatiskt efter vårt nya hälsoprogram för rasen. 

Och vara uppfödare utav denna underbara ras är lika jobbigt, tycker jag, som att vilja ha en valp. Det är tufft att ha så många på önskelistan och behöva säga nej till de som blir utan. Men det är en del i att vara uppfödare också. 

tidsomställning


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star