Helec's Kennel

Blogginlägg

Domare på utställning.

Jag har ju hundar i två olika grupper. En hund i grupp 8 och de andra i grupp 9. De hundar som ingår i de grupperna är ju ganska olika. Det är ju grupp 9 hundarna som jag ställt längst och därför mer van att läsa vilka domare det är där. Och många andra jag pratar med känner också oftast till de hundarna. 

När jag började ställa min hund från grupp 8 då var det många nya domare som jag aldrig hört talas om tidigare. De är ju en spänning med att skaffa en ny ras. Och är rasen dessutom lite udda, så är det ju ofta utländska domare som jag aldrig hört talas om. Det är ju sällan de dömt rasen i Sverige heller, så kolla hur de dömt tidigare är en utmaning. 

Det är ju sällan båda mina raserna går samma dag, utan ska jag ställa båda raserna så blir det en dubbel helg. 

Men nu när den ena kennelklubben efter den andra börjar publicera vilka domare som kommer döma nästa år. Så har ett lustig sammanträffande hänt. På mer än ett tillfälle så är det samma domare för båda mina raser. 

Att det kan hända vid ett tillfälle är ju lite lustigt. Men kommande år så kommer de ske på iaf två tillfällen, dessutom på två utställningar i rad. Det är inte samma domare på båda utställningarna, utan bara samma domare för mina raser. 

Ska bli riktigt spännande att se om det kommer bli fler gånger nästa år som det inträffar.

hund-domare-eps-vektor_csp51278740


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star