Helec's Kennel

Blogginlägg

Nära skjuter nästan en hare.

Jag och kompisen fick ett ryck att spela på dagen V75. Nu är ju iaf inte jag så insatt i hästar och trav. Så det fick bli en Harry Boy, även om kompisen kan mer än mig. Det är inte första gången jag gör det. Utan jag har försökt träffa rätt på det viset tidigare. Kan väl inte påstå att det blivit någon storvinns, men någon gång har jag iaf fått tillbaka de jag spelade för.

För flera år sedan så var det en som sa att om man ska försöka sig på de stora summorna via Harry Boy så ska man spela tidigt i veckan. För spelar man närmare dagen för travet, då väljer Harry Boy de hästar som är mer spelade på, men få högoddsare. Så vi spelade en kupong redan på måndagen. 

Kompisen sa att nackdelen med att spela så tidigt är att man får med även de hästar som blir strukna. Nu hade vi tur att ingen av våra hästar blev strukna, annars hade ju våra reserver gått in. 

Jag satte mig som klistrad när det väl började. Talongen i handen och kontaktade kompisen för att se om hon satt lika klistrad som mig. Tråkigt nog hade hon fått åka iväg på ett ärende som var väldigt tung att göra. Hon missade inte alla lopp, men hade fokus på annat håll. 

Kan ju inte säga att första loppet blev som önskat. Harry Boy hade valt att spika det loppet. Men det var inte samma häst som vann som vi hade som spik. Då konstaterade jag att vi får inte alla rätt iaf. Lika bra att veta det redan efter första loppet än förlora på sista. Loppet därefter var verkligen mer intressant. Då fick vi in en seger. 

Dagens V75:a gick i Eskilstuna och jag tittade på direktsändningen. Och ni kan bara gissa hur mycket jag satt här och ropade och hejade medan de sprang. Nästan så de hörde det upp till Eskilstuna 

Hundarna undrade iaf vad jag höll på med. För de har aldrig hört mig på det viset förut. Assi hoppade upp i knät på L-E och var vild och galen. Money satte sig bredvid mig och pussade och fjäskade för mig. Men Candy tittade bara på mig och typ tyckte att, men det var ju bara matte. La sig igen utan att lyfta ett ben. 

Loppen därpå var väl lite si och så med. Men jag kollade faktiskt hur våra hästar placerade sig. Och det var faktiskt bara i ett lopp där de blev sämre än 1, 2 eller 3:a. Så vi var ganska nära iaf att få fler rätt än vad vi fick. Nu blev det 3 rätt. 

Men även om det inte blev någon utdelning, så bestämde vi redan innan sista loppet hade gått att vi gör ett nytt försök nästa vecka. Men då kanske det blir att vi tar ut en rad själva än låta Harry Boy välja hästarna. 

Oavsett om det är Harry Boy som tar ut hästarna eller om vi gör det själva, så är det otroligt spännande och inlevelsefullt att sitta med en bong i handen och hoppas på att hästarna springer efter vår bong 

harryboy


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star