Helec's Kennel

Blogginlägg

Ordningen börjar återkomma

Kan ju säga att det har varit högintressant att ha två tikar i huset som löpt samtidigt och även ha en hanhund i huset. Men jag måste säga det igen. En sicken hane vi har. Okej, han piper och låter, men han kan även tex gå upp för trappan ihop med tjejerna. Väl uppe så säger vi till honom att "gå in", de är alltså till datarummet. Och med stora uppspärrade ögon och sug i blicken, så går han in i datarummet. 

När jag kom hem från Stockholm så visste jag ju att Candy är i de sista dagarna/dagen på hennes höglöp. Men samtidigt hade Star kommit i höglöp och var det fortfarande när jag kom hem. L-E hade ju berättat hur det var här hemma medans jag var iväg, med Money och Star. Hur han behövde ha dem isär och jag tänkte att det lär ju inte bli lättare för honom med Candy hemma. 

Men det var nästan som att han blev lugnare nu när jag var hemma. Men det är klart, ingen blev lämnad ensam i något rum längre. Utan jag hade tjejerna i ett rum och L-E va med Money i ett annat rum. Och faktiskt, han klarar vara i samma rum som tjejerna när vi bevakar. Så han får ligga i fåtöljen ihop med oss på kvällen. Under natten är han inne tillsammans med L-E, vilket han brukar vara. Enda skillnaden nu är att grinden är stängd. 

Nu är höglöpet över för Star så där är det lugnt mellan henne och Money. Men de får inte vara ute själva än, till det tar det iaf 2-3 dagar till. Men nu har intresset för Money övergått till Candy igen. Nu är jag helt säker på att hennes höglöp är över. Men hon ställer ändå upp sig. Främst för Star, men Money får också lov att kolla henne, om Candy får bestämma. Men för oss är det no no. 

Jag vet ju att Candy är en porrtant, så att hon fortfarande tillåter närmanden är inget jag är förvånad över. Men att Money är såpass intresserad som han är av henne gör mig ändå lite glad. För jag vet ju att en tik som det tagit sig för, luktar löptik. Men undrar om det börjar redan nu. Men om man ska prata om tidiga tecken på om det tagit sig eller ej. Så kan jag meddela att hennes löp är längre än vid ett löp där hon inte blivit parad. 

Och idag så vill hon gärna inte hoppa upp på stolar eller gå upp för trappan. Om jag då ska ta till mina egna spekulationer för varför hon är sådan, så beror det på att det tagit sig. För de andra gångerna som hon varit parad, så har det tagit några dagar så har hon uppfört sig på samma sätt. Det kan ju vara att i detta stadiet så är det något som gör ont eller stramar. Okej att hon är diva, men hon brukar inte stå och vänta på att bli buren upp för trappan eller ligga och sova på golvet för att hon inte kommer upp på stolen. 

Nu ska ni inte ta mina iakttagelser som något riktmärke för att det kommer bli smått i huset. För det kan lika gärna vara önsketänkande från min sida, att det är detta jag vill se.

20181220_191824

Här är vi ändå hemma hos Åsa. Det gick lika bra denna gången som på hotellet.


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star