Helec's Kennel

Blogginlägg

Detta skulle vara året med stort Å!

Idag kom spiken i kistan när det kommer till sommarens hundutställningar. Har ju misstänkt det ett tag att i bästa fall kommer det bli något i höst. Hoppet stod till att stoppet skulle vara till sista juli. Men idag kom besked från SKK att alla utställningar fram till sista augusti ställs in. 

Men det va i år som jag tänkte satsa hårdare på utställning. Money blev ju 5a bästa ruby på cavaliersällskapets lista. Men för en tävlingsmänniska som mig, då är jag ju inte nöjd med det utan vill komma högre upp. Så jag gick in flera gånger om dagen för att se om det publicerats vilken domare som skulle döma på vilken utställning. Några ställen åker jag ju till oavsett vilken domare som dömer, så de ställen som är längre bort gällde att planera lite mer. Jag såg framför mig ett liv i husvagnen, höra av mig till valpköpare i närheten och höra om de vill komma som hejarklack. Och ev även ställa deras hund om de vill. För att som avslutning bjuda in till något ätbart i vagnen efteråt. För att där kunna prata i lugn och ro utan stress och höra hur det är med deras hund och vad vi har för planer framöver. 

Men det va i år som vi tänkte åka på en utställningsturné. Jag har drömt om det länge. Att kunna åka när som eftersom L-E går hemma som pensionär nu, inte behöva bry oss om hur många semesterdagar L-E har. Eller ta ledigt en fredag för att åka över helgen. I år skulle vi kunna åka redan på onsdagen, eller torsdagen och kunna se och uppleva andra saker på orten. Jag kollade även ut en turné i hela augusti. Det skulle börja i Askersund för att åka vidare till Eskilstuna, därifrån va inte sträckan lång för att åka till Märsta och som grädde på moset åkt över till Gotland för en tvådagarsutställning. Vi har sedan länge bokat och betalat färjan över dit. Planerat att besöka valpköpare längs vägen och som avslutning innan hemfärd. 

Men det va i år som det va tänkt att vi skulle exportera vår första valp utomlands. Vi planerade resan hit för köparen, vi såg framför oss att åka och besöka honom på semester, vi pratades vid och gjorde allt klart för leverans. Och det va dem planerna som satte stopp för leverans. Hade valpen bara sluppit rabiessprutan, då hade han blivit levererad som 8-10 veckorsvalp. Vi hoppades och jobbade hårt för att få till leverans, men vilken väg vi än försökte så va det alltid något som satte stopp.

Men det va i år som ett litet, ej synbart för blotta ögat, virus satte stopp för allas planer. Vi är ju självklart inte ensamma om inställda planer och näst intill isolering. Tänker på vad vi tar i, när vi handlar, tvätta händerna och håller avstånd både ute i butiker som besökare som kommer hit. Det är nu vi märker hur sociala vi är. Vi kramar ofta, eller nästan alltid, våra vänner när vi ses. Vi tar i hand när vi möter folk vi inte känner. Det är kram och handslag både när vi träffas och när vi går. 

Men det är i år som telefonen har gått varm. Vänner hör av sig, vi ringer för att höra hur andra har det. Så mitt i detta har vi ändå ljuspunkter och funderingar som kommit upp i dagen som vi inte tänkt på innan. 

Inställt


 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star