Helec's Kennel

Blogginlägg

Inväntar resultat.

Många vet ju att jag har varit iväg och ställt hundar i helgen (eller egentligen är det ju inte helgen. Utan det var ju torsdag och fredag, men av ren vana säger jag helgen  ) och väntar på resultat, placering och kritik. Men det dröjer någon dag till innan det kommer. 

Jag hade ju planerat att bo nära Göteborg i husvagnen under hela utställningen, för att spara så mycket energi jag bara kunde, med det räckte ändå inte till. Så jag tog mig hem igår och varit hemma hela denna dagen. Blivit servad av gubben resten av gårdagen och denna dagen.

Vagnen fick stå kvar, för den orkade jag bara inte packa ihop och ta med mig. Den åker vi in och hämtar imorgon. Då ska vi faktiskt in till mässan igen men det blir på eftermiddagen och bara en kort stund. Behöver ju handla lite mer saker till hundarna. 

Men ni som vill veta hur det gick för hundarna får vänta till iaf måndag.

Trött hund


Lindad runt lillfingret.

Det är ju märkligt hur lätt man låter en hund ta över i hemmet 

Vi har ju sedan många år kallat Candy för vår diva, och det utnyttjar hon till fullo. Nu när hon är parad, så har hon redan börjat spela sitt spel. Vill hon inte gå ut, då går hon inte ut, när hon vill gå ut, då spelar det ingen roll vad klockan är på dygnet. Vill hon inte gå upp för trappan, då går hon inte upp för trappan. Vill hon inte gå ner för att L-E ska ge dem mat, då går hon inte ner förrän hon känner för det. Ofta behöver jag puffa på henne både 2 och 3 gånger innan hon rör på sig 

Men samtidigt är hon så underbar och kelig 
Hon ger oss så mycket tillbaka. Nu när vi har Star i huset också, så sköter hon om henne lika väl som ifall det varit hennes egna valp. Många gånger kommer hon till mig och vill "prata". Vad jag hoppas, vill hon säga att hon väntar smått. 

I vanliga fall tycker jag tiden går så himla fort, att har det redan gått 3 veckor. Men denna gången när jag kollar i kalendern, så märker jag att oj, de är bara en dryg vecka sedan vi parade henne första gången. Igår kväll satt hon bredvid mig och fick svälja gång på gång på gång. Då fick jag för mig att det gått tre veckor sedan vi va i Stockholm. Men blir nästan paff när jag ser att det inte gått längre tid än det gjort.

Denna gången kommer jag göra ultraljud när tiden är inne, utöver kolla med "min gamla tant". Jag brukar ju säga att ultraljud gör man bara för sin egen skull. Det står jag fortfarande fast vid. Men när det blev såpass dramatiskt förra valpningen för Candy, så måste jag lugna mina egna nerver. Så därför kommer jag kolla läget på henne. För är jag lugn då är Candy lugn. 

Lillfingret


Nästa på gång.

Nu har nästa tjej börjat löpa. Iaf vad det verkar som. Det är ju vanligare än ovanligt att de synkar sina löp än att de löper hipp som haver. Så även om det bara va 4 månader sedan som Assi löpte, så tycks hon löpa nu igen. 

Jag har undrat vem som kommer anpassa sig efter vilken tik. Och tydligen är det Assi som får följa Candy. De är ju det mest logiska eftersom Candy är äldst. Men det lustiga var att Star började ju löpa 5 dagar före Candy. Men de lever ju inte tillsammans på samma vis som Assi och Candy. 

Man kan ju spekulera i detta till det oändliga. Men eftersom Candy hade längre mellanrum denna gången så kan de ju varit för att vänta in Assi, men så kom Star och började löpa, då började hon också, just för att hon är äldst. Och nu har Assi börjat löpa för att Candy haft sitt. 

Så nu kommer Money få gå igenom ännu en runda med löpande tik 

Löptik


Ordningen börjar återkomma

Kan ju säga att det har varit högintressant att ha två tikar i huset som löpt samtidigt och även ha en hanhund i huset. Men jag måste säga det igen. En sicken hane vi har. Okej, han piper och låter, men han kan även tex gå upp för trappan ihop med tjejerna. Väl uppe så säger vi till honom att "gå in", de är alltså till datarummet. Och med stora uppspärrade ögon och sug i blicken, så går han in i datarummet. 

När jag kom hem från Stockholm så visste jag ju att Candy är i de sista dagarna/dagen på hennes höglöp. Men samtidigt hade Star kommit i höglöp och var det fortfarande när jag kom hem. L-E hade ju berättat hur det var här hemma medans jag var iväg, med Money och Star. Hur han behövde ha dem isär och jag tänkte att det lär ju inte bli lättare för honom med Candy hemma. 

Men det var nästan som att han blev lugnare nu när jag var hemma. Men det är klart, ingen blev lämnad ensam i något rum längre. Utan jag hade tjejerna i ett rum och L-E va med Money i ett annat rum. Och faktiskt, han klarar vara i samma rum som tjejerna när vi bevakar. Så han får ligga i fåtöljen ihop med oss på kvällen. Under natten är han inne tillsammans med L-E, vilket han brukar vara. Enda skillnaden nu är att grinden är stängd. 

Nu är höglöpet över för Star så där är det lugnt mellan henne och Money. Men de får inte vara ute själva än, till det tar det iaf 2-3 dagar till. Men nu har intresset för Money övergått till Candy igen. Nu är jag helt säker på att hennes höglöp är över. Men hon ställer ändå upp sig. Främst för Star, men Money får också lov att kolla henne, om Candy får bestämma. Men för oss är det no no. 

Jag vet ju att Candy är en porrtant, så att hon fortfarande tillåter närmanden är inget jag är förvånad över. Men att Money är såpass intresserad som han är av henne gör mig ändå lite glad. För jag vet ju att en tik som det tagit sig för, luktar löptik. Men undrar om det börjar redan nu. Men om man ska prata om tidiga tecken på om det tagit sig eller ej. Så kan jag meddela att hennes löp är längre än vid ett löp där hon inte blivit parad. 

Och idag så vill hon gärna inte hoppa upp på stolar eller gå upp för trappan. Om jag då ska ta till mina egna spekulationer för varför hon är sådan, så beror det på att det tagit sig. För de andra gångerna som hon varit parad, så har det tagit några dagar så har hon uppfört sig på samma sätt. Det kan ju vara att i detta stadiet så är det något som gör ont eller stramar. Okej att hon är diva, men hon brukar inte stå och vänta på att bli buren upp för trappan eller ligga och sova på golvet för att hon inte kommer upp på stolen. 

Nu ska ni inte ta mina iakttagelser som något riktmärke för att det kommer bli smått i huset. För det kan lika gärna vara önsketänkande från min sida, att det är detta jag vill se.

20181220_191824

Här är vi ändå hemma hos Åsa. Det gick lika bra denna gången som på hotellet.


Parningsresa

Känner nästan att jag ligger efter i rapporteringen om Candy. Men bara med en dag. För som jag sagt hela tiden så skulle jag ju åka till Stockholm idag för att para henne. Men där tyckte hon annorlunda. Hon har varit klockren i sina löp, både hur lång tid mellan löpen och höglöp. Att hon gör annorlunda denna gången vet bara hon själv och de är ju svårt att fråga henne. 

När jag planerade min resa (när jag trodde att den skulle bli av idag) så frågade jag flera av mina vänner om någon kunde köra mig till tåget och samtidigt lämna av Assi i Mölnlycke hos hennes uppfödare. Och när jag började kolla på vilka jag skulle kunna fråga så tänkte jag att jag har ju några stycken iaf. Men märker när jag räknar efter, att jag har väldigt många vänner som är beredda att kunna hjälpa mig. 

Det lustiga var att trots att jag har så många så hade alla något som hindrade att kunna köra som idag. Men jag känner mig väldigt rik på vänner, ni vet vilka ni är. Och dessutom hann jag inte fråga alla, förrän Candy visade att jag behövde åka som igår. Ärligt talat var det inte min tanke att åka som igår, utan de va Åsa som föreslog i förbifarten. Och snabb i tanken som både jag och Åsa är, så va hotell, transport och parningstillfälle fixad på mindre än en halvtimme 😁

Jag hade ju inte packat någonting, varken till mig eller Candy. Men de fick ganska fort. Mitt i mitt packande så plingar telefonen till. Jag har ju olika signaler från den beroende på vad den meddelar om. Och denna signalen gjorde mig brydd 🤔

Jag kollar telefonen och tappar hakan. De står att tåget går 13,05. Klockan var 13,05 när den plingar till. Saken var bara den att jag trodde att jag hade bokat tåget till 15,05. Och L-E skulle komma hem för att köra mig till tåget 15,05. Då inser jag att jag råkat boka fel tid. Istället för att bokat kl 3, har jag bokat kl 13 😑

Ringer L-E och svär över mig själv. Att med mitt huvud så gick det för fort i tanken. Ja ja, sa L-E, boka en biljett igen då så du kommer iväg. Sagt och gjort, går in på appen igen och ska boka. Ser då att det går tåg 15,05. Och tycker mig känna igen att det var 15,05 jag klickade på. Kollade de biljetter jag hade, och mycket riktigt, jag hade bokat 15,05. De plinget jag fick var för dagens resa. DEN var bokad till 13,05 😂

Så plinget var en påminnelse ett dygn före resan. Så då får jag ringa L-E igen och tala om att jag gjort rätt iaf. Utav allt som jag behövde göra igår med ändrade planer, så de som tog mest på mig, var det jag snurrade till det med vilken bokning jag gjort eller ej. Kan säga att min man skrattade inte åt mig vid detta läget, utan sa bara att det var väl skönt att du gjort rätt trots allt 😘

På vägen in till tåget så säger jag till L-E att det var nog någon mening med att ingen av mina vänner kunde köra mig som idag, eftersom jag fick ändra och åka igår 😁

Resan upp går bra. Väl i Stockholm byter jag till tunnelbana och sedan till buss för att komma fram till hotellet. 

Nu måste jag bara berätta en liten, i mina ögon väldigt rolig insedent på vägen hit. När jag ska byta till bussen så går jag till den hållplatsen. Ser att bussen står inne men stänger dörren. Jag va väl ca 3-4 meter från bussen och den backar ut. Försöker få kontakt med chauffören att jag ville åka med. Men han fortsätter backa. Då kommer en kvinna och säger: Gick inte han 1 minut för tidigt nu??? Ingen aning säger jag. Men frågar när nästa går. Den går en gång i kvarten svarade hon, men kollar på tavlan och säger: Nä, nästa kommer om 10 minuter, då är de inte så farligt 😂😂😂

Jag vet att jag sett en (vad jag trodde) parodi på när man missar bussen i norrland mot att missa bussen i Stockholm. Med den i minnet så va det ingen parodi utan mer sanningen över hur det fungerar i Stockholm 😁

Väl installerad på hotellet hör jag av mig till Åsa. Hon förstod ju ungefär vilken tid jag skulle vara här, så hon va redan redo för att åka hit. En annan rolig sak va ju att studera Candy när vi kom in på rummet. Hon letade och letade efter hanen med stora vida ögon. Men jag sa till henne att han kommer, då fick jag blicken att hon ville inte vänta 😘

De dröjde inte länge förrän Åsa kom och Candy nästan flög över Vincent, tja, han flög nästan över henne också. Vi ser ju väldigt mycket fram emot denna kombinationen, för vi tycker de passar så bra med varandra. Men utöver fördelarna så blev jag så kär i Vincent när jag ser hur försiktig han är. Han vet vad han ska göra men samtidigt lyhörd på tiken. Det passar till en diva 😄

Idag låter vi dem få vila, för att göra en parning till imorgon. Och skulle det behövas så har vi tid för en gång till på fredag. 

Men här är beviset på den lyckade sammankomster igår, mitt på golvet på hotellrummet.

20181218_203746


Packa packa packa!

Kommande helg är ju en av resdagarna största helg. Allra mest resande hit och dit. Många ska väl resa hem för att fira jul och andra ska åka bort. En sak är säker de är många som ska ut och åka, både på våra vägar som flyg och tåg. 

Jag planerar ju också att resa, men inte för att fira jul. Möjligen för en försenad julklapp. Jag sitter och lyssnar på radion och hör önskan om snö till jul. Och det tycker jag också är trevligt, men inte när jag ska ut och åka tåg. Jag ska visserligen inte åka med SJ, men faller det massa snö, då tror inte jag det spelar någon roll vilket bolag jag åker med. Snön ligger där den ligger oavsett.

Så jag kommer ha bra koll på vädret de dagar jag ska åka på. För man har ju hört om skräckexempel där resenärer fått sitta i 10 timmar utan att få komma av tåget när det stått stilla. Jag kommer ju även ha med mig Candy, så det behövs förberedas för henne också vid en ev försening/stopp. Nu är det ju tur att hon är väldigt trygg i sig själv. Så hon lär inte påverkas om det skulle inträffa. Men jag lär ha med mig extra vatten till henne och något varmt för att vara helt säker.

Det kommer ju bli en härlig förberedelse inför vårt julfirande här hemma. Jag är borta från onsdag till söndag. Och tåget kommer in till Göteborg kl 20 på söndag. Med de schemat så vet jag vad jag gör när jag kommer hem. Rätt i bingen 

Jag har gjort lite idag, men samtidigt behöver jag ju planera för Stockholmsresan. Vad ska jag ha med mig, vad får jag absolut inte glömma, vad kommer det vara för väder på plats osv osv. Jag är ju en liten orolig skäl av mig, så det bubblar ett och annat där uppe i knölen. Inte så att det tar över, men vill ju ha koll på det mesta. 

Som jag brukar säga, om jag inte glömt något när jag ska ut och resa, då är det något som är fel 

Kinesisk-Packning003

Om ni frågar L-E så säger han att det är såhär mycket jag vill ha med mig bara för en helg HAHAHAHA


Flocken samlad.

Då menar jag hela min flock. För just nu har jag även Star hemma. Behöver ju träna henne inför My Dog. Jag har fått väldig bra hjälp på träningar jag åkt till. Jag håller ju själv i träningar. Men med Star har jag behövt mer hjälp än vad jag själv klarar lösa. Men efter bara två tillfällen har jag fått nycklar som låst upp mina svårigheter med henne 

Jag behöver fortfarande träna henne, men jag är helt klart på väg åt rätt håll än på det vis som jag själv tränat. Skulle jag fortsatt på mitt sätt, då hade det tagit långt mycket längre innan jag kommit såhär långt som jag gjort nu. Så jag är evigt tacksam för de träningar jag åkt till.

Men så var ju Money iväg också till kompisen. Tråkigt nog behövde jag hämta hem honom igen. Orsaken till det håller jag utanför denna blogg. Men det var pga olyckliga omständigheter. För att undvika spekulationer så kan jag iaf nämna att inget alvarligt har hänt med någon, varken hund eller de som passade honom. Men vi behövde avbryta att de passade honom.

Att hela min flock nu är samlad är något intressant. För ni vet ju att Candy löper. Men det gör även Star. Så jag har alltså 2 stycken löptikar i huset OCH en hane. Men jag får ju säga att han visar sin pappas gener nu. I skrivande stund så håller tjejerna på att rida på varandra och dansa runt som ifall de bjuder in varandra till parning. Men Money är i rummet bredvid och både ser och hör hur de håller på. Men han ligger bara på andra sidan grinden och tittar. Han säger inte ett ljud, han bara ligger där och studerar. 

Och då är Star på dygn 14 och Candy på dygn 9. Så det har kommit till en intressant tidpunkt i sina löp som skulle göra vilken hane vild och galen. Men inte min Money 
Jag vet ju hur hans pappa var när vi hade honom här. Han går under smeknamnet Gentlemannen. För en lugnare och goare avelshane får man leta efter. Nu är ju inte Money någon avelshane ännu. Men likväl visar han vilken underbar hund han är. Samtidigt vet han att han får vara på andra sidan grinden, så han gör vad han kan för att slippa. Då är det nackdel att vara en liten hund man bara kan ta under armen och bära iväg. 

Även om han sköter sig så bra som han gör, så är han ändå en hane. Så när det finns löptikar i samma hus, då äter man inte. Han åt inte igår kväll och han åt inte i morse. Nu har han något att ta av iaf, så det går ingen större nöd på honom, men det får inte hålla på allt för länge. För han har inget större överflöd att ta utav. 

Nu kommer jag ju åka iväg på onsdag till Stockholm med Candy, så då splittras flocken igen. Men det är nog till vissas förtjusning. För även om Money skulle vilja bevisa sig, så är det nog en lättnad när en väldoftande tik åker ifrån honom 

Flock

De finns ju dem som har större flock än mig 


Mattes-Husses hundar

För några dagar sedan så kom jag fram till, tillsammans med en väninna, att Money skulle nog behöva komma iväg några dagar nu när vi har löptik i huset. Saken var bara att jag skulle hitta någon som INTE har hund 

Det fanns fler kriterier. Nr 1 inga hundar. Nr 2 bor tillräckligt nära. Nr 3 någon som jag kan lita på. Nr 4 att de själva vill ha honom. Jag såg det som en riktig utmaning att hitta. Men jag behövde inte leta allt för länge. Jo, okej, jag fick använda min lista av vänner på fb men jag kom bara till A så fann jag en som stämde för mina krav. Och det bästa av allt de stämde för henne också. Så under förmiddagen idag ska vi åka iväg och lämna honom. 

Men att jag har många vänner som har hundar förvånar mig knappast. Och alla ni som har en respektive håller nog med om att vissa hundar är "era" och andra hundar är er partners hund. Jag brukar säga att jag har bara snälla hundar. När de är olydiga eller jobbiga, då är det L-E's hundar 

Men ibland kan ju hundarna själva välja vems de är. Som här på morgonen. Då är det tomt på hundar hos mig. De ligger oftast och sover, men hos L-E. Han har släppt ut dem på morgonen och går sedan upp på övervåningen med sin kopp kaffe och sätter sig för att morna sig vid datorn. Då brukar han få, som vi kallar det, tältare. Alltså hundar som lägger sig under honom, runt hans stol eller framme vid hans fötter. 

Varje gång jag går ner för att tex gå på toa så får jag med mig hela gänget. Men INTE på morgonen. Då har de full koll på L-E. Men skulle han vrida lite på sin stol eller säga något till mig eller harkla sig. Då flyyyyyger hundarna upp. De kan ju serveras mat då 

Skulle det hända att L-E kommer hem efter jobbet och jag inte är hemma. Det händer ju väldigt sällan. Men då blir de väldigt glada självklart. Men likväl så letar de efter mig. Typ, jo det var kul att du kom hem husse. Men var är matte 

Så det är skillnad på när de är mattes eller husses hundar. Både från vår aspekt som deras.

 

allahundar2014

Fördelningen på denna bilden på mattes eller husses hundar tycks självklar 


Förbjuden handling!!!

Det finns ju många saker man inte ska göra om man är skrockfull. Jag kan väl inte påstå att jag är vidare skrockfull. Jag kan lägga nycklar på bordet, men jag går inte under en stege. Jo, jag spottar faktiskt tre gånger om en svart katt korsar min väg. Jo, jag säger till L-E att vara försiktig, fredagen den 13. Och med skämt i rösten säger jag att man får 7 års olycka om man krossar en spegel. Men annars har jag dålig koll på vad som bringar tur eller otur. 

När jag väntade Markus så gjorde jag saker innan han var född. Jag stickade kläder (i neutrala färger), jag köpte barnvagn och planerade andra saker. Mamma sa att det betydde otur om man gör sådant innan barnet är fött. Med facit i hand så kanske jag skulle lyssnat på mamma (den gången också), för det har ju hänt en hel del för mig som har med honom att göra. Flera saker vill jag bara glömma. Men det blev akut redan när han föddes. Det är en annan historia, tar upp det här mer för vad jag suttit och gjort nu på morgonen. 

För jag längtar ju så till Candy ska paras och att det förhoppningsvis tar sig och att hon levererar en fin black and tan-tik till mig. Jag har ju redan satt temat på kullen, vad de ska heta i stamtavlan. Namnen i sig har jag ju inte tagit fram än, för det beror ju på vad det blir för kön.

Utöver att jag bestämt tema för kullen och har ett smeknamn på den, så har jag bestämt vad vår hund ska kallas för. Tja, föga förvånande så kommer hon heta Angel. Temat är ju änglanamn efter som jag kallar kullen för Match in heaven. 

Och som ni kan se på de hundar jag har idag så på deras sidor så har jag ju bild på hundarna som ingår i deras stamtavlor 3 led bakåt. De hundar jag fått tag på iaf. Det är några luckor i stamtavlorna, men det är bara några fåtal som fattas. 

Det förbjudna jag nu gjort kanske ni fattar. För jag har redan skapat en sida för Angel. Lagt in en mall för hennes stamtavla med bilder. Jag har inte lagt upp den så ni kan se än, utan den finns bara på min admin-sida. Men just att jag gjort det såhär långt före. Jag har sedan en lång tid tillbaka bestämt temat, jag har sedan en lång tid tillbaka bestämt namnet på henne, jag har sedan en lång tid tillbaka gjort en sida för henne. Nu fattas liksom bara hunden. Men det tar en lång tid till innan jag vet om det blir någon.

svart katt


Synkade löp!

Många vet ju att tikar som bor ihop brukar synka sina löp efter varandra. Jag trodde ju ett tag att det var orsaken till att löpet för Candy drog ut på tiden. Att hon skulle vänta in Assi. För hon löpte ju i augusti, så det blir ju väldigt tidigt för henne att löpa redan nu igen. Och när Assi löpte i augusti så trodde jag att Candy skulle löpa tidigare, just för att synka sina löp. Men än är det väldigt lång tid mellan tjejernas löp.

Däremot har vi en annan tjej som har börjat löpa samtidigt som Candy. Hur konstigt det än låter så har Sky, vår ena katt, börjat löpa också. Om det nu heter så på katter. Det var länge sedan som vi hade en katt i löp här hemma, och vi har absolut inte haft det denna tiden på året 

Men jag kan meddela att snart blir det stämbandsoperation på henne. För som hon springer runt här och låter. Jamar är väl nästan synd att säga, för hon tömmer lungorna på luft i ett enda läte. Och vet ni, en katt har tydligen väldigt stora lungor. Eller iaf massa luft i dem. Och vet ni vad mer, katter är nattdjur. Så när tror ni hon låter som mest. Jo, självklart på natten 

Hon låter ju på dagen också, men nätterna är värst. När jag tog över Sky så sa jag att jag vill att hon ska få en kull innan jag kastrerar henne. Inte fasen trodde jag att hon skulle löpa nu och behöva höra detta oljud dag som natt. Jag vill ju inte släppa ut henne heller, för jag vill inte ha kattungar i vinter. Som tur är så är hon inte så angelägen om att gå ut. Däremot försöker hon få våra hankatter (som är kastrerade) till att ställa upp. Men dem fattar absolut ingenting 

Nu vet inte jag hur länge en katt är i löp. Men hoppas innerligen att det snart är över. För jag håller på att bli tokig 

20181021_091606

Här ligger hon lugnt och skönt. Men annat är det nu som sagt.RSS

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star