Helec's Kennel

Blogginlägg

Lägesrapport

Jag har jättesvårt att slita mig från att sitta och titta på hennes mage. Jag ser att pälsen rör sig fast att hon ligger helt stilla. Jag kan se där jag rakat henne att de rör på sig innanför. Ibland sträcker/sparkar hon på sina egna ben, för någon valp trycker på eller lever loppan.

Hon äter med väldigt god apptit fortfarande, tre gånger om dagen. Jag "tvingar" henne att gå mer än utanför altanen för att göra sina behov. Och de kan jag säga att när vi kommer in igen så ser hon nöjd och glad ut. Efter hon gjort ifrån sig så springer hon faktiskt lite ihop med Linus. 
Han tror dock att hon vill leka, så jag får be honom ta de lugnt 😐

Annars ligger hon mest o sover. Hon är ju mig trogen i alla lägen, men nu kan hon faktiskt sova så hårt att hon missar att jag kanske gått iväg upp på andra våning eller ut till hönsen o duvorna. De är på sin höjd vad jag lämnar henne ensam numera. L-E får handla och göra ärenden som jag brukar göra annars. För hon tycker de är jobbigt när jag åker iväg, trots att L-E är hemma. 

Då ligger hon innanför dörren och väntar på att jag kommer hem. Tar de (för henne) väldigt lång tid, så kan hon tänka sig gå upp till L-E en stund, men de brukar vara ganska kortvarigt, så går hon ner och lägger sig vid dörren igen eller i soffan i köket. Och jag längtar ihjäl mig de gånger jag måste åka iväg 😢

Vi hade ju gjort, vad vi tyckte, i ordning valphagen. Lagt in en tunn fäll som är lätt att bädda för henne och kompostgaller ovanför med filtar som täckte taket och sidorna. De är vad våra andra tikat villat ha. Jag visade Candy hagen, men hon såg obekväm ut och gick ut därifrån nästan på en gång. Jaja, tänkte jag, de är väl för tidigt för henne att bädda än så länge då.

Men så igår föll de sig att jag vek den ena filten som låg som tak åt sidan, då rusade hon in i hagen o började bädda på en gång. Och dessutom hörde jag henne i natt gå in och bädda. Så hon vill ha de öppet istället. 
Jaja, alla är vi olika 😃

Utöver att jag tittar och känner på henne, så ska jag få låna ett stetoskåp idag för att se om jag kan höra hur många små hjärtan som slår där inne. De blir första gången jag gör de. Men jag har fått väldigt bra hjälp med hur jag ska göra. Hon sa även att jag kommer sitta klistrad med stetoskåpet för att följa de små 💗

De finns ju de uppfödare som väljer att ta tempen på sina tikar när de är dräktiga. De säger jag inget om hur andra gör. De är helt upp till dem. De kan vara andra uppfödare som tycker att jag gör saker som dem aldrig skulle göra. Så är de. Det finns lika många sätt att sköta och ta hand om sina tikar som de finns uppfödare, och jag fördömmer ingen och jag vill ha samma respekt tillbaka.

Jag väljer att låta hunden sköta sin valpning med så lite störning som de bara går. Därför har jag valt att varken kontrollera tiken med ultraljud, röntgen eller ta tempen. Jag har varit hos en av mina mentorer, när de gäller hunderiet, som kände på Candy 25 dagar efter hon parades. Då va de hemma hos min mentor som Candy känner sedan tidigare, de va i deras vardagsrum i lugn o ro. 

Då kunde hon känna med hel säkerhet tre valpar och kanske en fjärde. Men som hon sa, de kan vara de dubbla. För hon känner bara på den ena kanalen, med andra ord de kan vara lika många i den andra kanalen. Och jag nöjde mig med att höra de. Mentorn själv vill vara så mild mot tiken som de bara går, så hon varken klämmer eller trycker mer än nödvändigt.

Fram tills nu tycker jag att tiden har gått långsamt, men de är nog inget mot vad jag kommer tycka nu när hon går in i sina två sista veckor. För hon är beräknad till den 14 oktober. Men jag hoppas o önskar av hela mitt hjärta att hon får tidigare. För hon har varit stor länge och självklart växer hon fortfarande. Hon tar fortfarande trappan både uppför o nerför med lätta steg. Men hon vill ha hjälp med att komma upp i min säng nu. De är ju klart ett högre steg än vad trapporna har 😧

Så när hon vill upp i sängen nu, så kommer hon till mitt huvud och slickar lite i mitt ansikte och gnyr så där tyst (för hon kan ju råka väcka mig) att hon vill upp. Då är de bara för matte att sätta sig upp och hjälpa henne. För hon ska känna sig bekväm och få som hon vill än mer nu än i vanliga fall 😉

 

En bild på hur hon ser ut idag. Kudden som ligger där tycker hon väldigt mycket om att antingen ha som hon har nu, eller så ligger hon halvvägs på den. Skulle Linus mot förmodan ha den så tar jag den faktiskt från honom så Candy kan ha den om hon vill 😍

20160930_134334


Hjärtkontroll

TA CHANSEN NU

Under hösten 2016 kommer Cavaliersällskapet att försöka få in mer information om hur det ser ut med Cavalier King Charles Spaniels hälsa, när det gäller hjärtan.
Nu vänder vi oss till er i första hand som har en sällskaps Cavalier som är minst tre år och uppåt att besöka någon av våra veterinärer som har kompetens för att lyssna på Cavalierens hjärtan och får skriva intyg.

I Göteborg kommer veterinär Per Malmström och Anna Karin Idermark på Djurkliniken Evidensia i Kållered att ha en heldag för alla som vill kolla upp sin/sina hundar.
Pris per hjärtkoll/intyg endast 200 kr!!!
Vi samarbetar också med Studiefrämjandet och mer info finns och anmälan görs hos dem. Det finns 4 olika tider att välja på.

Klicka på raden nedanför så tar den er direkt till mer info och kunna boka tid.

Länk för att boka tid.

sfr-logo


Väntans tider

Ja, tiden går långsamt för mig ändå tickar veckorna på. De är fantastiskt att se förändringen hos Candy. Och hon visar så tydligt att detta är något nytt för henne. Jag kan nästan bocka av i kalendern när hon kände första sparken från någon valp. Då kom hon rusande till mig och frågade vad som händer. Nu vänder hon bara på sig eller sparkar med ett ben 😄

De råder ingen tvekan över hur hon mår heller. I drygt en vecka fick jag mata henne för hand, hon satt i soffan i köket och jag gav henne en kula i taget, så jag förmodar att hon mådde illa utav lukten från maten när alla kulor låg i skålen. Nu kan jag lugna alla med att nu äter hon själv igen och dessutom tre gånger om dagen.

Även där talar hon om att JAG ÄR HUNGRIG NU 🍗🍖

Och när man är diva ändå ut i klospetsen så får faktiskt hennes skötare anpassa sig efter henne. "Tror ni att jag går ut bara för att ni säger de. Jag talar om när jag är nödig" 😂😂😂

Nu har hon knappt 4 veckor kvar till valpning och hon växer för varje dag. Så fortsätter hon såhär så kommer hon rulla fram den sista tiden 😃

20160919_113343

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star