Helec's Kennel

Blogginlägg

Invägning

De har varit en spännande dag för de små idag. Eller små o små. Jo, de är små, men växer så de knakar 

Vi har varit själva idag, så alla rutiner har varit som de varit de senaste dagarna. Eller rutiner o rutiner. Den ena dagen är olik den andra. Hur länge de är vakna, hur mycket de äter, hur medvetna de är om världen utanför kompostgallret. Jag ser utveckling på dem varje dag. Och jag njuter för fulla drag 

Nu har ju även de flesta köpare varit här, antingen för att välja valp eller hälsa på sin valp. Och vi har planerat hämtning med de flesta. Och till min glädje så är de några valpar som jag kommer få njuta av lite längre än tills de fyllt 8 veckor.

Om jag får säga vad jag tror, helt utan forskning eller undersökt, så tror jag de är bra för framför allt mamman att de droppar av lite då o då, än att alla försvinner inom bara några få dagar. För valpens skull har de nog ingen större betydelse. Ofta blir den ju ändå ensam som hund på de nya stället. Eller iaf så kommer den till ett nytt ställe med nya dofter, nya människor o nya "rutiner" 

Hela denna dagen har jag tänkt på att de ska vägas och fotas. De är en riktig utmaning att göra på egen hand, så de får faktiskt vänta tills L-E är hemma. Så även idag. Men dagen har iaf bjudit på uppehåll och små glimtar av sol. Så då passade jag på att öppna dörren igen så de fick lära känna världen lite mer än kök, hall och rummet. 

Candy och Linus rusar ju ut. Nä, förlåt, Candy RUSAR aldrig ut om de varit antingen blött på backen eller att de kommer blött uppifrån förra gången hon varit ute. Då ställer hon sig i hallen och kollar läget. Så gjorde hon idag också 

De är ju några dagar sedan deras debut med att vara ute, så de hade nog glömt hur de var. För likt förra gången så tvekade de när de skulle över den där hööööööga tröskeln. Så de stod där en stund innan till slut alla var ute. Den som är tuffast är faktiskt lilla söta Astrid Lindgren (tiken med de röda halsbandet). Och den som tvekar mest är konstigt nog diplomaten, Dag Hammarskjöld (den med blått halsband).

Dagens vägning och fotgrafering gjordes som jag skerv med hjälp av L-E. Jag trodde ju att de skulle behövas för att de är så livliga nu när de är såpass i ålder. Men ack nej, några höll på att somna antingen på vågen eller när vi skulle fota. Så bilderna ser lite roliga ut idag. Men vikten är ju den samma oavsett om de sover eller är vakna 

Idag presenterar jag dem i den ordningen som de föddes. Och de som har fått tilltalsnamn skriver jag under bilden.

Hane 1 6v

"Diplomaten" (de är jag som kallar honom för de) han kommer hamna hos Timo och Agneta Granqvist i Trollhättan.

Tik 1 6v

Greta och hon kommer hamna hos Lena Johansson i Eskilstuna.

Hane 2 6v

Winston, och han kommer hamna hos familj Viktoria Frössling i Borås.

Tik 2 6v

"Astrid" (de är jag som kallar henne för de) kommer hamna hos familj Christian Hoffbäck i Göteborg.

Tik 3 6v

"Birgit" (de är jag som kallar henne för de) hon kommer hamna hos Vibeke och Lars Ljungberg i Lerum.

Hane 3 6v

Money, och han kommer stanna hos oss 


Reklam reklam reklam!!!

Sedan ett bra tag tillbaka så har vi samlat tidningar för att ha till valparna. De har bara varit tidningar, inga reklamblad, hur tjocka eller stora de är. Om jag kommer ihåg rätt, så hade vi minst 4 fulla påsar med tidningar innan Candy valpade.

Jag tänkte att de lär ju räcka ett tag. Jag fick även erbjudande från vänner som hade några påsar tidningar att jag kunde få dem. Men jag tackade för omtanken och förklarade att vi har samlat länge och ska nog klara oss på dem. 

I början hade jag ju till och med "sängskydd" i valphagen. De var helt otroligt bra kan jag säga. Utöver att de absorberade snabb och bra, så tog den även hand om mycket av lukten. Nu när de är tidningar som ligger i valphagen, så hinner valparna gå i de pölar som blir efter att de kissat, innan tidningarna hinner suga upp de. Plus att när de gör nr2, så ligger de liksom uppepå. Sängskyddet tog hand om även de.

Att använda sängskyddet sparade en hel del på våra tidningar, vilket jag är glad över idag. Som många vet så innehåller ju ofta tidningarna ofta olika delar. Och väldigt ofta bilagor, som tex bilar, fastigheter eller sport. Dem delarna består ju också utav vanligt tidningspapper. 

Men något som jag stör mig otroligt mycket på är all reklam som ligger i mitten. Ofta är de mycket mindre i storlek än tidningen och de är med blankt papper. Ibland kan de till o med vara mer än en sådan reklamblad i tidningen. Så när jag tror att jag har såååå mycket tidningar, så får jag räkna bort nästan hälften, för blankt papper absorberar INGET!!!!

Nu har jag ju några vänner på nära håll som jag kan fråga om de kan börja spara tidningar, så jag kommer klara mig. Men jag blir så trött på reklamen bara 

reklamblad-flyers


Ny uppdatering

Alltså jag tycker jag skriver ofta i bloggen. Men när jag tittar tillbaka nu, så har de bara blivit måndagar de senaste.
De är väl ändå intressant nog för er flesta 

Dagens vikt o ålder har jag skrivit på bilden med den färg de har på halsbandet. De kanske är lite otydligt, men anstränger man sig så ser man vad de väger 

20161114_171651

20161114_171515

20161114_171312

20161114_171034

20161114_170735

20161114_170625


Halvtid

Detta är ju rent skrämmande. Valparna är 4 veckor idag 😲

Med andra ord om exakt 4 veckor till är de leveransklara. Men jag har ju precis fått dem. Jag måste ha räknat fel. Men nä de är exakt halvtid till leverans.

Men samtidigt vet jag att jag har fått tag på helt underbara köpare till de små. Alla redan nu har jag fantastiskt kontakt med er 👍

En annan sak med att de fyllt 4 veckor innebär att jag tar emot besökare nu också. Jag går ju hemma på heltid, så har ni lust eller möjlighet att komma på en veckodag så står dörren öppen för de. Men bara för de anpassar jag besöken efter valpar och Candy. 

Ni är redan några som frågat om att få komma på en helgdag. Och för att de ska bli lagom för oss och hundar kontakta mig bara så kollar jag kalendern ☺

Bilderna på 4-veckorsdagen togs medan de åt. Så mer profilbilder blir de i veckan.

Nu äntligen har alla fått sina namn också efter hur de är.

 20161107_163049

Astrid Lindgren 630g

20161107_163204

Birgit Nilsson 1000g

20161107_163738

Ingmar Bergman 1000g

20161107_164142

Greta Garbo 820g

20161107_165208

Dag Hammarskjöld 1100g

20161107_165553

Evert Taube 900g

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star