Helec's Kennel

Blogginlägg

Glest mellan gångerna

Det var ju inte så länge sedan som jag sa att jag kommer skriva mer i min blogg. Men för tillfället har jag annat som tar upp min tid och som jag behöver fokusera på. 

Inte bara att Candy är parad och dräktig, utan något helt annat. 

Så jag har en liten paus i mitt bloggande just nu.


Dessa levande varelser.

Nu har jag väl hållit er på sträckbänken länge nog. Och då måste jag förbereda er på att Candy är än värre än mig. För jag va ju iväg idag för att låta henne kännas på ifall hon har något smått till min/er eller ej.

Men hon kunde inte känna något 

I vanliga fall skulle jag varit nedbruten och förtvivlad över de beskedet. Men denna gången har jag is i magen. Det finns så många parametrar som spelar in denna gången. Candy kan ha påverkats av en annan yngre tik att visa sig redo för parning. Med påföljd att jag åkte när hon visade sig redo. Så när jag tror att hon, idag är på dygn 25 så kanske hon bara är på dygn 22 efter hennes ägglossning. 

Förra gången parade jag på dygn 12, 13 och 15. Denna gången parade jag på dygn 9 och 11. Så det kan ha varit i tidigaste laget. Detta är ju Candys tredje gång som hon är parad, så vi vet att hon kan få valpar. Och Vincent blev pappa till en kull som föddes på nyårsafton. Så då vet vi att han levererar. Så dem faktorerna är säkra när de handlar om det ska bli något eller ej. 

Att jag har såpass is i magen som jag har beror på hur Candy uppträder och visar att det tagit sig. Okej, det kan hon kanske visa bara för att hon är parad, men ändå gå tom. Av en annan anledning så har jag sagt sedan länge att jag kommer göra en dräktighetskontroll genom ultraljud på henne. Den är planerad tills på torsdag. Så då hoppas jag på att det syns något. Men det kan vara så att även det är för tidigt. Men de svaret får jag då.

Så fortsättning följer med denna dräktighet.

Kull 2017

Här en bild på när hon var dräktig förra gången.


Inväntar resultat.

Många vet ju att jag har varit iväg och ställt hundar i helgen (eller egentligen är det ju inte helgen. Utan det var ju torsdag och fredag, men av ren vana säger jag helgen  ) och väntar på resultat, placering och kritik. Men det dröjer någon dag till innan det kommer. 

Jag hade ju planerat att bo nära Göteborg i husvagnen under hela utställningen, för att spara så mycket energi jag bara kunde, med det räckte ändå inte till. Så jag tog mig hem igår och varit hemma hela denna dagen. Blivit servad av gubben resten av gårdagen och denna dagen.

Vagnen fick stå kvar, för den orkade jag bara inte packa ihop och ta med mig. Den åker vi in och hämtar imorgon. Då ska vi faktiskt in till mässan igen men det blir på eftermiddagen och bara en kort stund. Behöver ju handla lite mer saker till hundarna. 

Men ni som vill veta hur det gick för hundarna får vänta till iaf måndag.

Trött hund

Choose language

Bloggerska

DSC_2335 (2)
Helena Carlsson med Star