Helec's Kennel

Våra raser

 

Våra raser

  

Vi började att avla på cavalierer och hade vår första kull 2010. Efter de har vi än så länge haft 5 stycken kullar till.
Men jag hade en önskan av att avla på en ras till. Så jag sökte i flera år efter vilken ras de skulle bli. Och efter idogt letande
och forskande så fann jag min ras i barbet. Så våren 2017 köpte jag min första valp av rasen. 

Ni kan läsa vad jag känner om vardera ras här nedanför och där finns även en länk till vardera rasstandard. Sök upp vardera
ras hemsida, där finns de precis allt att läsa om raserna.

20170414_114855
Båda raser ihop 

 

 

 

DSC_9691a

Cavalieren

Cavalieren är en underbar hundras. Den tillhör grupp 9 "Sällskapshundar" i SKK's indelning för utställning. Och det är den verkligen. Den älskar att ligga i knät och bli klappad. Den är sin ägare trogen och följer ägaren vart den går. Vill ofta göra sin ägare nöjd, så den är lämplig inom lydnad, rallylydnad och agility, då den ofta är mycket snabb och älskar att springa.
Den passar även bra till att spåra, både viltspår, personspår och nose work.

Vi brukar säga att det är en liten ras som man kan behandla som en stor ras. Den hänger med på långa promenader och gillar att bli aktiverad, men samtidigt lätt att bara ta under armen när man går. Cavalieren är mycket anpassningsbar. De är ingen hund som "klättrar på väggarna" om den enbart får promenader. Och skulle man som ägare bli sängliggandes några dagar, då kryper de oftast upp o lägger sig bredvid och är såååååå nöjda med livet.

Cavalieren passar mycket bra som en förstagångshund. Den är barnvänlig och snäll. Den trivs med andra hundar men kan även bo som ensam hund.
Åldersmässig passar den till allt från barn till pensionärer.
Det viktigaste är att man är kababel att ta hand om hunden.

Den kräver en del skötsel. Vi rekomenderar att man kammar och badar dem med jämna mellanrum. 

Här är rasstandarden för den:

Länk till Rasstandard för Cavalier king charles spaniel

 

Barbet

Barbet tillhör grupp 8 "Stötande hundar, Apporterande hundar och Vattenhundar" i SKK's indelning för utställning. Och barbet är en vattenapporterande hund och härstammar från Frankrike. Rasen anpassar sig lätt efter den sitauation den befinner sig i. Men vill ändå ha rutiner. I mina ögon är de helt klart en arbetande hund. Med de menar jag att för att den ska må bra och gilla livet så behöver den aktiveras och stimuleras. Den går gärna med på långa promenader, men den behöver även stimuleras genom att använda huvudet. Den gillar att göra saker med sin ägare. Den är följsam och lätt att lära. Utöver att apportera och gilla vatten så passar den till lydnad, rallylydnad, agility och spår.

När jag sökte en ny ras utöver cavaliererna, så va de några av mina kriterier. En arbetande ras som kan anpassa sig efter min situation. Annat som jag sökte efter när jag letade ny ras va att den ska känna sig trygg. Eller vara helt tvärtom mot en cavalier. Cavalieren älskar allt och alla, är glad och framåt. Jag älskar verkligen den rasen, men sökte ändå en lugnare ras. Och de fann jag i barbet.

De är som sagt en arbetande ras och passar till mycket. Min tankte är att tävla i lydnad, apportering och viltspår. Dessutom kommer jag ställa ut och ev. använda henne i avel.

Länk till Rasstandard för Barbet

 

 

 Assi

Choose language