Helec's Kennel

Om oss

Helec's Kennel består av Helena och Lars-Eric Carlsson. Namnet har vi satt ihop utav våra egna namn. He från Helena, LEC från Lars-Eric Carlsson - Helec's Kennel

Vi fick våran första cavalier, Alice, som omplacering hösten 2008, då var hon 3½ år gammal. Det är absolut inget vi har ångrat
Vi hade vår första kull 2010 från Alice. Sedan dess har vi haft ca 1 kull/år med lite avvikelser. 
Idag har vi fyra cavalierer. Candy, Money, Star och Ester. Candy har vi köp in från Chadylines kennel. Star har vi köpt in från Dreamcreater's kennel, Money och Ester är från egen uppfödning. 

Vi träffades -95 och vi gifte oss -02. Vi har båda haft hundar innan vi träffades, det har varit lite olika raser. Utöver dem hundar vi har nu så har vi även haft två labradorer men även en foxterrier. 

2017 köpte vi in en ny ras för vår del, från Irisens kennel. En Barbet (Fransk vattenhund) vid namn Assi. Utöver utställning med henne så kommer jag tävla i apportering och lydnad med henne. Hon är numera godkänd som avelstik. Vi kommer ta max 2 kullar på henne. Hennes första kull är född 2019. Nästa kull tar vi efter att de valparna är utvärderade med röntgen, BPH och ögonlysning. Hon fick en kull till 2021 där vi behöll en valp som heter Toffee. 

Utöver grundlydnad aktiverar vi våra hundar med att gå på utställningar, agility, rallylydnad o lydnad men även många gemensamma promenader med andra cavalierer eller barbeter. Kurser står också högt på programmet. Varje år arrangerar vi en kennelträff, där vi bjuder in alla valpköpare från samtliga kullar. Hittar på lite aktiviteter, äter och minglar.

Utöver hundar så har vi stort intresse inom trädgård och fotografering. Förr körde vi även folkrace och dansade gammaldans. Lite olika intressen, men kul med variation.

2019 började Helena med kursverksamhet på hemmaplan. I dagsläget har hon valpkurser och unghundskurser. Framöver kommer det även bli vardagslydnad och konster och trix. Allt kommer fyllas på allt eftersom. 

Länk till vår hemsida om kursverksamhet Helec's Hundtjänst 

Choose language