Helec's Kennel

Tikar Money parat

Tikar Money har parat!

Beräknad valpning Tik Kontaktuppgifter till tikägaren Dräktiga tikar Resultat
vecka 15 SE43262/2018 Camthonys Summertime Hope (Signe)

Maria Nyberg, marianyberg70@hotmail.com 

Signe

Signe tjock

2022-04-06

2 hanar båda ruby

vecka 18 SE57926/2018 Bernerhagens Salina (Lycka)

Sofie Hansson, soamicaskennel@gmail.com

 Lycka

Lycka UL  
         

Planer för Star

Star

      

Dreamcreater's Fable Morning Glory

Vi har bara Star i avel och kommer som tidigast ta en kull till på henne till sommaren/hösten 2022. Vi ber er att avvakta med kontakt tills det närmar sig. Om ni ringer så kommer vi be er återkomma och skickar ni mail, så kommer det ta lång tid innan vi svarar på det.

Vi är medvetna om att efterfrågan och trycket på cavaliervalpar är stort, men vi har inte chans att svara på alla förfrågningar från er, tråkigt nog. 

Planer för Money

 

Money i avel!

Vi har satt upp mål och planer för vår kennel de senaste. Och då kom vi fram till att vi är beroende av andra uppfödare. Märkligt vore de väl annars när vi har såpass liten kennel som vi har. Men, för att bygga på de linjer vi vill så har vi satt ett mål att spara en hane efter Money. Jaha, hur kan man vara säker på att någon vill använda honom. Självklart är de svårt. För om vi ska välja en hane efter honom, så spelar tiken han paras med väldigt stor roll. Hon ska uppfylla de vi satt för våra mål. Hon ska ha de som vi är ute efter. Hon ska tillföra rasen i den riktning som vi strävar efter utan att krocka med de linjer vi redan har. De är ju upp till alla uppfödare att sätta sina önskemål och inriktning. Och vi har våra.

Så om vi får en förfrågan från en uppfödare som stämmer med de vi tänkt oss, så står vår Money till förfogande. Självklart kommer han finnas tillgänglig i avel till andra tikar än därifrån vi väljer att spara en hane. Då använder vi oss av traditionell språngavgift och pris per valp. Och vi kommer hålla på våra riktlinjer och önskemål för rasen oavsett vilken tik vi får förfrågan från. Vi kommer max låta honom ha 3 kullar per år. Dock max 5 kullar sammanlagt innan han är 6 år, detta enligt hälsoprogrammet från SKK.

Värt att observera. Enligt hunddata har en syster till Money blåsljud. Detta är senare undersökt och visar sig vara felaktigt. Men processen som krävs för att redigera uppgifterna är inte ägaren redo att göra. Men i systerns journal står det att hon INTE har något blåsljud. Den undersökningen är gjord 2021-10-13 av veterinär Eva von Celsing, Leg vet.

20190607_213832

Money i väntan på en nosework tävling.

Hjärtintyg Greta

Journal på Moneys systers hjärta.

 

20210807_084534
Vår husbil. En Knaus 700.

Att komma hit med tik för parning!

För er som är intresserade av att använda Money i avel så blir det att ni får komma hit. Ni kan komma hit och lämna tiken om ni vill för att låta henne vara här under höglöpet. 

Vill ni själva stanna här också, så går även det bra. Vi har en husbil som ni kan bo i som står på parkeringen. Där kan ni själva välja om ni vill hushålla själva eller komma in i huset för måltider. 

Man kan inte komma hela vägen hit med kollektivtrafik. Men är det enda sättet för er att komma hit, så hämtar vi er nere i samhället i Horred.

Vi tar inget för att tiken stannar här varken med eller utan er. Vi tar inget för att hämta och lämna er vid tåget heller. Men självklart tar vi språngavgift enligt överenskommelse.

Choose language